Advertising

Home Repülős, Helikopteres és Űrhajós játékok Szuperhősös játékok Lányos játékok Rajzfilmes játékok Rajzfilmek

A-Train 9

A-Train 9, vonatszimulátor játék, városszimulációs játék, közlekedés szervezés, vonatos játék

2014 májusában jelent meg az A-Train 9 vonatszimulátor játék. Ebben a 3D vonatos játékban egy fiatal vasúttársaság irányítását vehetjük át. A küldetés, hogy vagyont halmozzunk fel és kidolgozzuk egy nyüzsgő nagyváros közlekedését. Az új verziós játékban sok újdonsággal találkozhatunk, mint a továbbfejlesztett grafika, kifinomultabb kameravezérlés, teherautók és buszok megjelenése, energiagazdálkodás, és még sok egyéb. Tíz forgatókönyv áll a rendelkezésünkre, hogy tesztelhessük a vezetői képességeinket. Kifinomult térképszerkesztőt találunk a játékban, aminek segítségével egy város közlekedését megszervezzük. Nagy szabadságot kapunk a tervezésben és a kivitelezésben egyaránt.
Az A-Train 9 nem csak egy vonatszimulátor, ez egy bonyolult városszimulációs játék is egyben, ahol a közlekedésben fő hangsúlyt a vonatok kapják. A cég, amit irányítunk, elsősorban vasúttársaság, de meg kell építeni az utakat, gyárakat és sok kiegészítő dolgot, ami a működéshez szükséges. Ebben a játékban, minden mindennel összefügg, a leányvállalatok hatással vannak a vasútra és ez fordítva is igaz.

A legfontosabb tényezők a játékban:
"Time and Nature": forgalomszervezés. Figyelembe kell venni a menetrendeknél az ingázókat. Úgy kell összeállítani, finomítani, hogy megfelelő kihasználtsággal működjenek a vonalak.
"Financial Managment": A mérleg nem lehet piros, különben az egyenlegünk negatív lesz. Nyomon kell követni a pénzügyi beszámolókat, tőzsdét és a bankokat. Fontos, hogy megfelelő üzleti és pénzügyi stratégiánk legyen.
"Railway Costs": Az idő és a természeti adottságok is befolyásolják a költségeket. A síneket felépíteni, karbantartani, a vonatokat üzemeltetni drága dolog. Ésszerűen kell gazdálkodni, különben pillanatok alatt eltűnik a vagyon. Az állomásokat lehetőség szerint olyanra kell építeni, hogy sokoldalúan lehessen használni, legalábbis a nagyobbakat, azoknak eleve nagyobb a fenntartási költsége. A sokoldalúság kifizetődő lehet.
"Materials": Rengeteg alapanyagra lesz szükség. Ezeknek a szállításáról is gondoskodni kell, meg persze a végtermékről is gondoskodni kell. Fontos feladat, hogy a kamionok és a tehervonatok kihasználtsága magas legyen. Optimalizálni kell az anyagok kezelését.
"Subsidiaries": Minden leányvállalatot folyamatosan ellenőrizni és fejleszteni kell, ha az megkívánja. Amennyiben növekszik a város, akkor a saját cégünk is vele együtt tud növekedni. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt, mert ha túl sok az épület, akkor kicsi a kihasználtságuk, viszont a számlák magasak. Amikor pedig kevés a kapcsolódó építmény ,akkor meg a vasút fog üresen futni, nem lesznek utasok. Más cégek is jelen vannak, így könnyen lemaradhatunk a jó üzletekről.

Egy negatívuma van a játéknak, hogy a tutorial része nem sikerült a legjobban. Nehéz megtanulni a kezelését. Viszont, ha a kezdeti nehézségeken túl vagyunk, akkor már igazán élvezetes játékban találjuk magunkat, amiben egy egész város vasúti forgalmát és iparát tudjuk megszervezni és irányítani.

Trailer:


hirdetés


képek