Advertising

Home Repülős, Helikopteres és Űrhajós játékok Szuperhősös játékok Lányos játékok Rajzfilmes játékok Rajzfilmek

Railroad Pioneer

vonatos játék, stratégiai játék, real-time játék, vonat szimulátor,

Azt előjáróban le kell szögezni, hogy ez a játék, nem mai darab. 2003-ban adták ki, ezért most már szinte ingyen is hozzá lehet jutni. De nem azért írok róla, mert olcsó, hanem azért, mert a korához képest most is megállja a helyét. A program stílusa, vasúti stratégiai játék, ezért azok számára lehet érdekes, akik az ilyeneket kedvelik. Ebben nem tudunk vonatokat vezetni. Itt a feladat, hogy építsük ki a vasúti hálózatot és azon fuvarozzuk az embereket és az árukat.

Na de kezdjünk is bele.
A fő cél a játékban, hogy a keleti és a nyugati partot kössük össze vonattal. Ezt úgy oldották meg, hogy tíz külön szakaszra bontották. A küldetést teljesítve jutunk a következő pályára, ahol kezdhetjük elölről az építkezést, míg végül, ha eljutunk a tizedik pályára és azt befejezzük, elérjük a célunkat. A játékot az teszi izgalmassá, hogy egy adott szakaszt több órás játékkal tudunk csak teljesíteni, így míg a végére érünk, az napokba is beletelik. A teljesítést követően az előző pályával már nem kell foglalkozni, csak az újra kell koncentrálni.
Az indulásnál a keleti parton tevékenykedhetünk és a nagyobb városok és a farmok között tudunk vasutat építeni és azon a vonatokkal árút és utasokat szállítani. A fő feladaton kívül kapunk még részfeladatokat is, amit érdemes megcsinálni. Ilyen pl., hogy építsünk két város között pályát és azon szállítsunk le egy adott mennyiségű árút, vagy utast.
Real-time játék, ami azt jelenti, hogy nem körönként határozzuk meg a feladatokat, hanem bármikor adhatunk utasítást.
A játék egyik újdonsága, hogy a kezdetekkor, csak a kiinduló várost látjuk, a térkép többi része sötétben marad, ahogy ezt megszokhattuk, a többi hasonló valós idejű stratégiai játékban is. Viszont, a városokat megtalálhatjuk így is, mert a nevüket láthatjuk a térképen. A feketeséget a felderítőkkel tudjuk, egészen pontosan a Pioneer-ral tudjuk eltüntetni. Viszont ennek ára van, amit láthatunk, ha rákattintunk a csapatra és kijelöljük az útvonalat, hogy merre haladjanak. Érdemes a csoportot úgy összeállítani, hogy a felmerülő problémákat meg tudják oldani. Itt olyanra gondolok, hogy vannak útonállók, vadállatok amik a csapatra is veszélyt jelentenek, de a fő problémát az okozza, hogy vasutat sem tudunk arra építeni. Ha sikerül találni egy farmot, vagy bányát, akkor ahhoz, hogy szállíthassuk az árúját, szerződést kell vele kötni. Egyébként meg van a lehetőség, hogy nem csak a felderítőkkel találjuk meg az ilyen helyeket, hanem megvásárolhatjuk is az információt. Ezt ott találjuk, ahol a csapatot is össze lehet állítani. Igaz soknak tűnik elsőre az elkért összeg, de sokat spórolhatunk, ha nem akarunk céltalanul bolyongani a sötétségben.

A játékban tudjuk fejleszteni a városokat, mozdonyokat, vasúti kocsikat. Ezeknek a fontossága abban rejlik, hogy ezek segítségével sokkal hatékonyabban tudunk szállítani, nagyobb pénzeket tudunk zsebre vágni.
Itt is megjelenik az ellenfél, hiszen e nélkül nem is lenne izgalom a játékban. A másik társaság is dolgozik a saját szakaszainak a kiépítésén. A két vasúti pályát össze is lehet kötni és akkor lehet igazán vérre menő gazdasági csatákat megvalósítani. Egy-egy ilyen küzdelem győztese, 30 napra megkapja az adott város használati jogát.

Összességében, szerintem ez egy remek játék, kellemes kikapcsolódást nyújt. Igaz egy két dologban lenne mit fejleszteni rajta. Sajnos, tudtommal a játéknak nincs folytatása. Aki szereti a stratégiai játékot és a vonatosat is, az garantáltan élvezni fogja a játék minden percét.

Railroad Pioneer Tutorial:


hirdetés


képek